Wie ben ik

Mijn naam is Joke van der Gulik
Na de HAVO ben ik oefentherapie-Mensendieck gaan studeren in Amsterdam. Tijdens mijn studie en stage’s werd mij al snel duidelijk dat mijn interesse breder was dan kijken naar de lichamelijke klacht alleen. In 1992 ben ik afgestudeerd en heb mij hierna, vanuit mijn interesse in de invloed van stress, spanning en een heleboel andere factoren op de gezondheid van mensen, verder ontwikkeld door o.a. de practioners NLP-opleiding voor paramedici en verschillende nascholingen over gesprekstechnieken, psychosomatiek en ontspanning te volgen.

Vanaf 1993 werk ik met veel plezier, samen met 2 collega’s, in het Medisch Centrum Middenwaard in Heerhugowaard.  In 2010 ben ik afgestudeerd in de psychosomatische oefentherapie, een 3-jarige post-HBO specialisatie na de opleiding oefentherapie-Mensendieck. Toen ik in het najaar van 2013 in gesprek kwam met een huisarts in Stede Broec werd mij duidelijk dat er in deze regio een sterke behoefte is aan gespecialiseerde zorg voor mensen met spanningsklachten. Sinds 1 januari 2014 heb ik mij gevestigd in Stede Broec. Psot-stedebroec, praktijk voor psychosomatische oefentherapie.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat je de ruimte en veiligheid voelt om jouw verhaal te vertellen. Vertellen over je klacht, over de rol van stress in je leven, de spanningen die je van je klacht hebt of over de dingen die je hebt meegemaakt. Ik let met oog en oor op de factoren die van invloed kunnen zijn op je klacht en waar de behandeling zich op zal richten. Waar het uiteindelijk om gaat is het doel, jouw reden, noodzaak of behoefte tot verandering te behalen!

Joke-van-der-Gulik

Met vriendelijke groet,
Joke van der Gulik
psychosomatisch oefentherapeut

Share This: